Sök:

Equimins Ltd är ett familjeägt företag med ett rikt kulturarv och en mycket tydlig filosofi att producera förstklassiga varor till bra priser. I mer än 30 år har de tillverkat och levererat ett fantastiskt utbud av produkter inom fodertillskott, skötselprodukter såsom pälsspray, hovfett mm.

Fantastiska produkter börjar med bra ingredienser och de söker jorden runt efter det allra bästa. Kvalitén får aldrig äventyras och när det gäller fodertillskott så är det definitivt ett område där erfarenhet räknas. Med egen forskning och produktutveckling i kombination med en flexibel produktion så ser vi gärna även special beställningar och önskemål.

Equimins Ltd är ISO9001 Certifierade och exporterar idag till 42 st länder runt vår jord. I sortimentet på vår shop finner du ca 165 st olika produkter som tillsammans gör Equimins till en av de största aktörerna på marknaden inom häst! Har du frågor om produkter så hör självfallet gärna av dig.

 

Här kan du även se Equimins engelska broshyr i pdf!

Min häst ... har dålig mage

symptom:  får ofta kolikkänningar, lös i magen, får i sig sand när den betar.

För många hästar som regelbundet lider av störningar i magen och förstoppning rekommenderar vi att man har produkten Colease i skåpet.

Det är en flytande antiflatulent formulation som snabbt löser upp ansamling av gas och kommer att bidra till att upprätthålla en normal syra nivå i matsmältningssystemet. Den hjälper även till att maten kan passera mage & tarmkanalen.
Colease räcker länge även fast man öppnat flaskan. Den är enkel att alltid ha stå i sitt "Första  hjälpen" skåp.  En 20 ml dos som ges oralt eller ges dagligen i fodret kommer att hjälpa en häst som har problem. Den fungerar även som ett förebyggande skydd för hästar som är benägna för att få kolikkänningar.


Om vi tittar på andra problem i matsmältningen. En häst har EN mage och är ett fiberätande djur. Vi skulle helst låta dem äta så mycket fibermat som möjligt för att deras magar skall få arbeta normalt. Det är vanligt att det är när vi tillsätter kraftfoder som problemen kommer. Detta beroende på mängden av kraftfoder och stärkelsehalten som naturligt inte skulle förekomma i hästens diet. Vi har lärt oss över åren att hästar drar en fördel av att få hjälp med matsmältningen genom att få foderjäst dagligen till sin utfodring. Det är framförallt Saccharomyces Cerivisae jäst som till stor del hjälper matsmältningen av fiber i tarm. Det är olika former av foderjäster som förekommer på marknaden och de storpackar som man ofta hittar under benämningen Foderjäst är en blandning av jäst och mjöl dvs innehåller gluten. Det är inte den som jag rekommenderar direkt även om priset många gånger är lockande. Men det finns forskning i Holland som påvisar att ca 10 % av hästarna faktist är glutenintoleranta och om man då ger den typen av foderjäst så blir ju inte problemet bättre. Det skall vara ren Saccaromyces Cerivisae som den vi erbjuder!

Vår produkt Probiotics inner Balance hjälper också till med matsmältningen och den prebiotika som finns där i skyddar maghinnans väggarmot pathogenia infektioner.  Probiotics innehåller två viktigastammar av flora som stödjer imunförsvaret. Lactobacillus acidophilus samt Bifidobacterium.

Vissa örter som är stärkande för matsmältningen hittar du under rubriken Örter!

Textalk Webshop