Sök:

Equimins Ltd är ett familjeägt företag med ett rikt kulturarv och en mycket tydlig filosofi att producera förstklassiga varor till bra priser. I mer än 30 år har de tillverkat och levererat ett fantastiskt utbud av produkter inom fodertillskott, skötselprodukter såsom pälsspray, hovfett mm.

Fantastiska produkter börjar med bra ingredienser och de söker jorden runt efter det allra bästa. Kvalitén får aldrig äventyras och när det gäller fodertillskott så är det definitivt ett område där erfarenhet räknas. Med egen forskning och produktutveckling i kombination med en flexibel produktion så ser vi gärna även special beställningar och önskemål.

Equimins Ltd är ISO9001 Certifierade och exporterar idag till 42 st länder runt vår jord. I sortimentet på vår shop finner du ca 165 st olika produkter som tillsammans gör Equimins till en av de största aktörerna på marknaden inom häst! Har du frågor om produkter så hör självfallet gärna av dig.

 

Här kan du även se Equimins engelska broshyr i pdf!

Min häst ... har dålig mage

symptom:  får ofta kolikkänningar, lös i magen, får i sig sand när den betar.

För många hästar som regelbundet lider av störningar i magen och förstoppning rekommenderar vi att man har produkten Colease i skåpet.

Det är en flytande antiflatulent formulation som snabbt löser upp ansamling av gas och kommer att bidra till att upprätthålla en normal syra nivå i matsmältningssystemet. Den hjälper även till att maten kan passera mage & tarmkanalen.
Colease räcker länge även fast man öppnat flaskan. Den är enkel att alltid ha stå i sitt "Första  hjälpen" skåp.  En 20 ml dos som ges oralt eller ges dagligen i fodret kommer att hjälpa en häst som har problem. Den fungerar även som ett förebyggande skydd för hästar som är benägna för att få kolikkänningar.

Har man en häst som går på sandig mark och som får sand-kolik känningar har vi även produkten Sandex Pellets (denna produkt kan beställas via telefon, även den kall pelletterad).  Denna har pelleterat Psyllium som blir till gelé i tarmen och plockar upp sanden och tar  det med sig ut. Fördelen med att ha denna produkt pelleterad är att när den sväljs å kommer gelen automatiskt till mage/tarm.  Vanlig Psyllium blir annars till gele redan i hästens mun och hästen kan lätt spotta ut den.

Om vi tittar på andra problem i matsmältningen. En häst har EN mage och är ett fiberätande djur. Vi skulle helst låta dem äta så mycket fibermat som möjligt för att deras magar skall få arbeta normalt. Det är vanligt att det är när vi tillsätter kraftfoder som problemen kommer. Detta beroende på mängden av kraftfoder och stärkelsehalten som naturligt inte skulle förekomma i hästens diet. Vi har lärt oss över åren att hästar drar en fördel av att få hjälp med matsmältningen genom att få Fibre Digester dagligen till sin utfodring. Det är framförallt Saccharomyces Cerivisae jäst som till stor del hjälper matsmältningen av fiber i tarm.

Vår produkt Probiotics hjälper också till med matsmältningen och den prebiotika som finns där i skyddar maghinnans väggarmot pathogenia infektioner.  Probiotics innehåller två viktigastammar av flora som stödjer imunförsvaret. Lactobacillus acidophilus samt Bifidobacterium.

Om din häst reser mycket på tävlingar, blir lätt stressad så har vi en produkt av Probiotics som heter Micro Flora balans som lätt kan ges oralt och ha med på resan eller före lastning.

Textalk Webshop